Menestystarina: Kierrätyksen tehostaminen sai SEW Industrial Gears Oy:n valitsemaan Envorin

Sew Industrial Gears Oy on juuri muuttanut uuteen tuotantotehtaaseen Karkkilassa. Muuttoprosessin sekä uuden tehtaan jätehuollosta on maaliskuun alusta alkaen vastannut Envor Group Oy.

– Tehtaan muutto vanhoista toimitiloista on ollut osittain haasteellinen, sillä jätteen syntyä on ollut hankala arvioida. Envor on kuitenkin pystynyt joustamaan tarpeidemme mukaan, kertoo SEW:n tuotannon kehityshenkilöSuvi Lankinen.

Sew Industrial Gears Oy valmistaa teollisuusvaihteita rautaisella ammattitaidolla. Yritys on osa saksalaista SEW-Eurodrive-konsernia. Asiakkaiden kaikkiin tarpeisiin pyritään vastaamaan ja tuotevalikoima on hyvin laaja. Karkkilan uudessa tehtaassa toimii välitysosaverstas, koteloverstas, kokoonpano sekä keskusvarasto.

Jätehuollon toimivuus tehtaalla on etusijalla ja juuri joustavuus sekä innovatiivisuus korostuivat, kun Envor Group valittiin vastaamaan Sew:n jätehuollosta. Lisäksi Envorin yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on myös osaltaan helpottanut jätehuollon toimivuutta alusta alkaen.

– Toiminnan sujuvuus on ensiarvoisen tärkeää. Esimerkiksi lisäastioita tarvittaessa voimme olla varmoja, että ne toimitetaan varmasti nopealla aikataululla, kiittelee Suvi Lankinen.

– Laskutuksen selkeys ja uudenkarhea raportointijärjestelmä täydentävät muuten hyvää palvelua ja lisäävät yhteistyön läpinäkyvyyttä, Lankinen jatkaa.

Envor Groupin myyntipäällikkö Tommi Pohjola on tyytyväinen yhteistyön alkamiseen Sew Industrial Gearsin kanssa.

– Envor kierrättää kaikki vastaanottamansa jätejakeet mahdollisimman tarkasti ja meidän kierrätysaste onkin noussut jo yli 99 %. Samaa haluamme myös kaikille asiakkaillemme. Sew Karkkilassa tämä ajatus onkin otettu omaksi ja kierrättämisellä on suuri merkitys. Lähes kaikki tehtaan toiminnasta syntyvä jäte päätyy hyötykäyttöön, Tommi Pohjola sanoo.

– Envor on alallaan innovatiivinen toimija, joka kehittää toimintaansa aktiivisesti. On hienoa tietää, että meidän jätteemme päätyvät alan ammattilaiselle, joka laittaa kaiken mahdollisen hyötykäyttöön. On myös tärkeää, että voimme taata tuleville sukupolville puhtaan ja terveen ympäristön, jossa on mahdollista toimia ja elää. Yhden yrityksen onnistunut jätteiden kierrätys ei tietenkään yksin pelasta maailmaa, mutta se on hyvä alku ja ennen kaikkea mainio esimerkki muille alan toimijoille, Lankinen päättää.