Jätevuoren huipulta

Envor Group – mukaan cleantech vientiin

 

Mahtava kesä on kääntymässä kohti syksyä. Helteet vaihtuivat kerralla epävakaisempaan säähän ja sama epävakaus on tarttunut kotimaan talouteenkin. Budjettineuvottelut käytiin tilanteessa, jossa jaettava on muuttunut leikkausten kohdentamiseen. Ikävä kyllä samaan tilanteeseen ovat joutuneet monet yrityksetkin, kun tilauksia ei ole tippunut toivotulla tavalla ja kotimarkkinoillakin kuluttajat ovat tällä hetkellä varovaisia. Tässä taloudellisessa tilanteessa uskoni kotimaiseen bio- ja kiertotalouteen on kuitenkin edelleen vahvistunut ja näen mahdollisuudet Envorin Biojalostamon toteuttamiseen valoisina. Tämä toki vaatii monia hankettamme tukevia päätöksiä, joita toivonkin nähtävän lähitulevaisuudessa.

Kiertotalous on lanseerattu uutena terminä kuvaamaan tulevaisuuden vaatimusten mukaista kierrätykseen perustuvaa talouden rakennetta, missä fossiilisiin lähteisiin pohjautuvat raaka-aineet ja energia korvataan jo suunnittelusta sekä tuotekehityksestä lähtien uusiutuvilla ratkaisuilla. EU:n komission uusi 2.7. antama kiertotaloustiedonanto linjaa yhä kunnianhimoiset tavoitteet, joita ollaan tuomassa jätedirektiivin muutoksen kautta kansalliseen lainsäädäntöön. Tavoite on kova, sillä esityksen mukaan vuonna 2030 tulee yhdyskuntajätteiden kierrätyksessä päästä 70 % hyödyntämisasteeseen. Jätteiden polttoa ei lasketa hyödyntämiseksi. Liikenteen biopolttoaineissa aikataulu on vielä tiukempi, kun 20 % vaatimus tulee voimaan jo vuonna 2020 – kuuden vuoden kuluttua – tämä tuo haasteen jo aikataulullisestikin vaativaksi.

Osaamistaan vahvistaakseen Envor osti kesällä osuuden MK Protech Oy:stä, jolla on merkittävää kokemusta vaativien projektien toteutuksesta sekä kotimaassa että ulkomailla. Omistusjärjestelyn myötä yhtiön nimi muutettiin Envor Protech Oy:ksi. Suomalainen Cleantech osaaminen on maailmalla arvostettua ja Protechin osaamista sekä kokemusta voidaan edelleen vahvistaa Envorin toteuttamilla ratkaisuilla. Envorin biokaasulaitos edustaa maailman huippua ja vientikaupassa on äärimmäisen tärkeää pystyä esittämään toimivat referenssit. Laitoksellamme onkin kesän aikana käynyt useita vieraita eripuolilta maailmaa tutustumassa toimintaamme ja mikä hienointa, kaikki vierailijat olleet kovasti vakuuttuneita osaamisestamme.

Olemme saaneet kuluneen vuoden aikana mukavasti uusia asiakkaita, jotka ovat päättäneet luottaa osaamiseemme. Yhteistyömme perustuu pitkäaikaiseen kumppanuuteen ja siihen, että pystymme rakentamaan asiakkaidemme tarpeiden mukaisen palveluketjun, joka vastaa nopeasti haasteisiin. Vähintään yhtä tärkeää on hyvä keskusteluyhteys, mikä helpottaa päivittäisten jätehuoltoasioiden hoitamista. Envorilla olemme onnistuneet tässä asiassa. Haluan kiittää luottamuksesta niin uusia kuin nykyisiä asiakkaitamme. Otamme mielellämme vastaan kaiken palautteen. Sen avulla kehitämme edelleenkin parhaiten yhteistyötämme.

Osaamistamme ja palvelukykyämme edelleen vahvistaaksemme, olemme myös päivittäneet organisaatiotamme. Envor Groupin uutena toimitusjohtajana on 21.7. alkaen toiminut Asko Hänninen. Asko on jo pitkään ollut mukana Envorin toiminnassa ja kehittämisessä, mm. hallituksen puheenjohtajana viimeiset kolme vuotta, joten siinä mielessä Asko on jo pitkän linjan Envorilainen. Toteutetun järjestelyn avulla pystyn itse käyttämään enemmän ja tehokkaammin aikaani tuotannon sekä uusien projektien eteenpäin saattamisessa. Ennen kaikkea haluan olla enemmän mukana tuomassa Envorilaisuutta ja omaa osaamistani asiakaspintaan, kuin viime vuosina on ollut mahdollista. Toivottavasti tapaamme näissä merkeissä.

Toivotan lämmintä ja valoisaa syksyä kaikille Blogin lukijoille.

Nähdään kentällä 🙂

Sammakkomies, Mika Laine